• Головна
  • У Харкові СБУ викрила безробітного «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї СРСР, - ФОТО
13:13, 9 травня
Надійне джерело

У Харкові СБУ викрила безробітного «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї СРСР, - ФОТО

СБУ затримала у Харкові проросійського агітатора, який вихваляв комуністичний режим колишнього срср.

Служба безпеки викрила та затримала у Харкові пропагандиста ідей «руського миру». Про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

У Харкові СБУ викрила безробітного «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї СРСР, - ФОТО, фото-1

Ним виявився 24-річний мешканець Харкова, який ніде не працював і називав себе блогером.

Використовуючи ЗМІ та соцмережі він популяризував комуністичну символіку колишнього срср, вихваляв тоталітарний режим радянського союзу та розповсюджував наративи сучасної кремлівської пропаганди на кшталт: «братські народи», «три країни –три сестри» тощо.

Для цього він створив на відеохостингу YouTube власний анонімний канал, підписниками якого здебільшого були боти, а також використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі «ВКонтакте».

У своїх публікаціях чоловік також заявляв, що українці нібито є «дешевим інструментом США», закликав громадян України відмовитися від захисту нашої держави, бо вона, типу, «того не варта».

До того ж, харків'янин регулярно демонстрував своє зневажливе ставлення до державних символів України.

Ініційована Службою безпеки мистецтвознавча експертиза підтвердила протиправний характер публікацій пропагандиста та використання ним забороненої символіки.

Під час обшуку за місцем його мешкання правоохоронці вилучили комп'ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноручно виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.

У Харкові СБУ викрила безробітного «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї СРСР, - ФОТО, фото-2

На підставі зібраних Службою безпеки доказів чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму, вчинені повторно з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України.

Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Пропагандисту загрожує до 10 років за ґратами із конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #пропагандист #блогер #СРСР #безробітний
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...