• Головна
  • «Зливала» дані рашистам про українських патріотів, яких потім катували: на Харківщині судитимуть колишню вчительку, - ФОТО
15:10, 9 травня
Надійне джерело

«Зливала» дані рашистам про українських патріотів, яких потім катували: на Харківщині судитимуть колишню вчительку, - ФОТО

У Харківський області судитимуть колишню освітянку, яка під час окупації села на Харківщині передавала ворогу дані про українських патріотів.

У Харківському районному суді Харківської області судитимуть 57-річну жінку за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України). Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Поплічниця росіян — мешканка с. Лукʼянці Харківського району. Раніше вона працювала вчителькою молодших класів.

За даними слідства, під час окупації цього села жінка передавала російським загарбникам дані про проукраїнськи налаштованих односельчан.

За її наводкою російські військові викрали та відвезли до катівні депутата сільської ради, учасника АТО та батька діючого співробітника Національної поліції України.

Всіх затриманих били, застосували до них психологічних тиск, тривалий час утримували без їжі та питної води. Окупанти намагались змусити людей піти з ними на співпрацю та передати відомі їм розвіддані.

Також відомо, що жінка доволі часто листувалась з абонентами з російськими номерами. Серед них — її чоловік, який після окупації м. Волноваха Донецької області поїхав туди жити та працювати.

Після деокупації села жінка втекла до Харкова, де жила на орендованій квартирі. Правоохоронці викрили її. Наразі вона перебуває під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Лукʼянці #освітянка #суд #окупація #катівні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...