• Головна
  • Забили до смерті пенсіонера заради того, щоб винести з його будинку інструменти: у Харкові суд відправив двох чоловіків за ґрати
14:30, 10 травня
Надійне джерело

Забили до смерті пенсіонера заради того, щоб винести з його будинку інструменти: у Харкові суд відправив двох чоловіків за ґрати

У Харкові суд визнав винним двох чоловіків, які пограбували будинок та вбили власника.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Забили до смерті пенсіонера заради того, щоб винести з його будинку інструменти: у Харкові суд відправив двох чоловіків за ґрати, фото-1

Прокурори довели, що 25-річний чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі за розбій, вступив у змову зі своїм 23-річним знайомим.

У вересні 2022 року вони разом прийшли до одного з домоволодінь, розташованих у Харкові по вул. Квіткінська. Один із чоловіків перестрибнув через паркан і відчинив хвіртку, щоб впустити свого спільника.

У цей час в одній з кімнат будинку знаходився чоловік похилого віку, який лежав на ліжку. 25-річний рецидивіст підійшов до нього, стягнув його на підлогу та став бити по різних частинах тіла і в голову. Літній чоловік намагався захиститися, але зловмисник мав фізичну перевагу. Від отриманих травм пенсіонер помер на місці.

Нападники обшукали будинок, щоб знайти цінні речі. Їхньою здобиччю були інструменти, загальна вартість яких складає декілька тисяч гривень. Забравши чуже майно, вони втекли.

Під час судового розгляду 25-річний чоловік визнав вину лише частково. Він заявив, що його друг запропонував піти йому разом до літнього чоловіка та шантажував, що у разі відмови вб’є себе.

23-річний чоловік взагалі вину не визнав. За його версією, коли він побачив, що його товариш б’є літнього чоловіка, то одразу втратив свідомість. А коли прийшов до тями, намагався відтягнути друга від пенсіонера, але той вдарив його у ребро, тож довелось просто вибігти з будинку.

Доказів, зібраних стороною обвинувачення, виявилось достатньо, щоб чоловіків визнати винними.

Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винними двох чоловіків у розбої (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України), а одного з них — ще й за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Їм призначили покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чоловіки #суд #пенсіонер #інструменти #будинок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...