• Головна
  • Хабар у 100 тисяч доларів: на Харківщині поліцейські вимагали гроші у "колаборантів", - ФОТО
13:38, 25 квітня
Надійне джерело

Хабар у 100 тисяч доларів: на Харківщині поліцейські вимагали гроші у "колаборантів", - ФОТО

Хабар у 100 тисяч доларів: на Харківщині поліцейські вимагали гроші у "колаборантів", - ФОТО

Поліцейський разом з ексколегою намагалися отримати хабар за непритягнення до відповідальності ймовірних колаборантів.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

На Харківщині працівники ДБР за сприяння керівництва НПУ завершили розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу регіону та його спільника – колишнього колеги. Вони намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

За даними досудового розслідування, зловмисники дізнались, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється іншими правоохороннцями на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та, відповідно, уникнення кримінальної відповідальності.

За свої послуги ділки у погонах зажадали 100 тис. доларів США, причому за цю суму обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом фігурантам цього кримінального провадження.

Зловмисники навіть роздрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро їм повідомлять про підозри.

Після переговорів правоохоронці погодились зменшити суму до 70 тис. доларів, але зауважили, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування.

Насправді, за інформацією слідства, вони взагалі не планували виконувати якісь дії, а просто таким чином хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, на Харківщині викрили посадовця виконавчої служби, який вимагав хабар у 90 тисяч гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хабар #колаборанти #поліцейський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...