• Головна
  • Профнастил для покрівельних робіт: особливості матеріалу та технології
Новини компаній
15:00, 8 травня

Профнастил для покрівельних робіт: особливості матеріалу та технології

Новини компаній
Профнастил для покрівельних робіт: особливості матеріалу та технології, фото-1

Для проведення покрівельних робіт пропонується багато матеріалів. Одні радують доступною вартістю, інші – технічними показниками. Серед усієї різноманітності матеріалів виникає багато питань, але найкращим рішенням буде кровельний профнастил. Це сучасне рішення, яке порадує практичністю використання. Профнастил має широке застосування в будівництві, але основне його призначення – зведення покрівлі. Матеріал екологічний, і виділяється на тлі інших матеріалів – доступністю, міцністю та тривалістю використання.

Переваги профнастилу для покрівлі

Як матеріал для покрівельних робіт можна купити профнастил ПК 20 або інші види. До переваг матеріалу відносять:

  • Мінімальну вагу, що дозволяє знизити навантаження на конструкцію, та не проводити додаткове зміцнення кроквяної системи;
  • Співвідношення ціна-якість, що дає змогу придбати якісний матеріал за низькою вартістю;
  • Універсальність. Використовувати профнастил як покрівельний матеріал можна для облаштування різних будівель;
  • Міцність. Матеріал славиться міцністю на вигин, тому може впоратися з навантаженням. Якщо воно буде більшим, ніж дозволено, матеріал не зламається, а прогнеться;
  • Розміри, що дозволяють спростити виконання робіт на даху;
  • Стійкість до спалаху. Представлений матеріал не піддається горінню, що дозволяє підвищити безпеку. Профнастил можна використовувати на дахах житлових будинків та складських приміщень;

Універсальність матеріалу робить його одним із найбільш затребуваних. У продажу представлено кілька видів профнастилів, тому потрібно розібратися в особливостях вибору.

Профнастил для покрівельних робіт: особливості матеріалу та технології, фото-2

Як вибрати профнастил для покрівлі?

Щоб підібрати правильний матеріал серед різноманітності, потрібно брати до уваги висоту та ухил даху, вид решетування, навантаження. Рекомендується купувати профнастил із спеціальними канавками, що дозволяють відводити дощову воду. Це дозволить продовжити термін служби матеріалу, а також спростить монтаж. Клас жорсткості займає не останнє місце у виборі. Виробники проводять маркування:

  • «Н» – посилений металевий профіль, який використовується для встановлення в місцях, найбільш схильних до навантажень;
  • «НС» – класичний лист середньої жорсткості;
  • «С» – застосовується для обробки стін та покрівель, що мають середній нахил;

Ціна матеріалу залежить від: товщини листа, наявності додаткових ребер жорсткості та стійкості до навантажень.

Профнастил для покрівельних робіт: особливості матеріалу та технології, фото-3

Технологія облаштування покрівлі з профнастилу

Дах із представленого матеріалу прослужить тривалий час, і зможе захистити приміщення, але за умови дотримання технології. Для зведення решетування під матеріал потрібно використовувати бруски дерева з невеликим перетином. Різноманітність довжин – вагома перевага профнастилу, як будівельного матеріалу, що дозволяє мінімізувати кількість стиків. Установку матеріалу починають з правого нижнього краю, роблячи виступ першого листа за фронтон приміщення понад 30 см.

Фіксування профнастилу проводиться шурупами. Монтаж матеріалу на покрівлю – не вся робота, тому що потрібно подбати про додатковий захист. Як завершення робіт, потрібно встановити софіти, захисні планки та водостоки. Використання профнастилу як покрівельного матеріалу знижує витрати, зменшує час робіт, та забезпечує надійність. Матеріал не втрачає якості під впливом сонячного випромінювання та опадів, зберігає колір та текстуру поверхні та справляється з різними навантаженнями. У сучасному будівництві профнастил – гарне рішення для проведення покрівельних робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#КТ Сталь #КТ-Сталь #KT Stal #профнастил #метал #металобаза #дах #покрівля #профіль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...